"Winter was nat, iets te somber en zeer zacht"

De winter van 2019-2020 was niet alleen de op één na zachtste sinds 1901, het was ook een natte winter. Vooral in februari viel veel regen met gemiddeld over het land meer dan 140 millimeter. Het aantal zonuren kwam iets onder normaal uit.

Deze winter kwam het vaak tot storm. Vijf keer werd minstens windkracht 9 gemeten. December was een zonnige maand met in totaal 74 uur zon tegen 49 normaal. Daarmee was december de op drie na zonnigste decembermaanden sinds 1906. Het zonnigste was Lauwersoog met 85 uur zon. In het zuidoosten was de zon het minst te zien met in Arcen 56 uur zon.

In januari was het vaak mistig. De Bilt noteerde tien dagen met mist. De meeste mistdagen waren voor Deelen (nabij Arnhem) en Woensdrecht met beide twaalf dagen. Het was dan ook een sombere maand, want de zon scheen gemiddeld over het land 49 uur tegen 62 normaal. Terschelling was het somberst met slechts 33 uur zon, in Vlissingen scheen de zon 70 uur.

Februari had met 69 uur tegen normaal 85 uur ook minder zonuren dan gebruikelijk. De gehele winter had in totaal 192 uur zon tegen 196 normaal. Daarmee was het iets te somber.

Bron: Weeronline


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven