64% van alle Peruaanse avocado's naar Nederland en VS

Volgens de Peruaanse exportorganisatie Adex zal Peru zich in 2020 kunnen positioneren als de op één na grootste avocado-exporteur na Mexico, waarmee het land de plaats in zal nemen van Nederland, dat sinds 2018 deze positie inneemt.  

Peru moet echter rekening houden met zaken als de beschikbaarheid van water en diversificatie van markten wil zij deze positie kunnen veroveren. Het land moet ook doorgaan met het tekenen van nog meer fytosanitaire protocollen. 

De deelname van bedrijven aan internationale handelsmissies en vakbeurzen is belangrijk om nieuwe markten te openen. Adex organiseert daarom de vakbeurs Expoalimentaria die van 30 september tot 2 oktober gehouden zal worden in het Jockey Exhibition Center.  

Adex vertelt dat het ministerie van Landbouw en Irrigatie aan het blad Peru Exporta heeft laten weten in onderhandeling te zijn met Maleisië en de Filipijnen voor de export van avocado's en dat meer Peruaanse regio's tegenwoordig avocado's naar Chili mogen exporteren. 

Volgens de website Gestion bereikte de wereldwijde export van avocado's twee jaar geleden een waarde van in totaal €5,1 mld. Mexico was de grootste exporteur met een export ter waarde van €2,2 mld en een aandeel van 43%. Het land werd gevolgd door Nederland (€674,1 mln) met een groei van 15% en een aandeel van 13,2%. De export van Peru bereikte een waarde van €664 mln, maakte een groei van 23% door en had een aandeel van 12%. 

Bereik avocado in 2019
Vorig jaar bereikte de avocado's 33 bestemmingen. Nederland met €229.167.723 (-6,3%) en de Verenigde Staten met €212.886.262 (31,7%) hadden een gezamenlijk aandeel van 64%. 

Deze landen werden gevolgd door Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Chili, China (-15%), Japan, Hongkong, Rusland en Canada. 

De tien grootste exportbedrijven waren Avocado Packing Company, Sociedad Agricola Drokasa, Agricola Cerro Prieto, Camposol, Consorcio de Productores de Fruta, Camet Trading, Frinicultural Corporation of Chincha, Viru SA, Plantaciones del Sol en Agricola Hoja Redonda.

 

Bron: infomercado.pe 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven