"Plasticbesparend verpakken op gebruikte of nieuwe machines"

Om haar klanten te ondersteunen, werkt Multivac nauw samen met gerenommeerde toeleveranciers in de ontwikkeling van plasticbesparende verpakkingsoplossingen. Zo is Multivac PaperBoard al enige tijd op de markt, deze oplossing  biedt een besparing op plastic van 60 tot 90%.

Ook de ontwikkeling van mono-plastic schalen in combinatie met mono-afdichtfolies is ondertussen een feit. De eerste producten verpakt in volledig biologisch afbreekbaar materiaal, rollen momenteel van Multivac machines.

"Wat echter vaak uit het oog verloren wordt, is de technologie waarmee de verpakte producten gefabriceerd worden. Dat is de expertise van Multivac", vertelt Saskia Cooman, New Business Development Manager. "Met slimme innovatieve ontwikkelingen biedt Multivac haar klanten de mogelijkheid om folieverbruik te reduceren op zowel nieuwe als gebruikte verpakkingsmachines."

Voedselveilig verpakken
"In de dynamiek van het streven naar plasticbesparende verpakkingsconcepten moeten we voedselveiligheid en het tegengaan van voedselverspilling niet uit het oog verliezen. Daarom is Multivac continu bezig met innoveren om de verpakkingstechnologie door te ontwikkelen. Enige tijd geleden is dan ook de eerste dieptrekverpakkingsmachine gelanceerd in de nieuwe X-line serie. In deze X-line serie is ook de meest innovatieve TX 710 traysealer ontwikkeld. De TX 710 is buitengewoon efficiënt, stabiel, snel en betrouwbaar bij de productie van verpakte producten. Dit levert een enorme bijdrage aan het besparen van plastic. Dit feit wordt ondersteund door diverse prijzen die de X-line serie verpakkingsmachines in de wacht hebben gesleept!"

Lees verder op de site van Multivac

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven