Camposol wil jaarrond avocado’s aanbieden

In de komende jaren zal de onderneming van de familie Dyer zich richten op de ontwikkeling van activiteiten binnen het avocado- en mandarijnensegment. Wat de avocado’s betreft, zal het bedrijf in plaats van de huidige 4 maanden proberen jaarrond aanwezig te zijn op de wereldmarkt met productie uit Peru en Colombia. Met mandarijnen wil Camposol de volle zes maanden dat het noordelijk halfrond zonder productie zit de markt beleveren. Met dit doel voor ogen wordt het teeltareaal aanzienlijk uitgebreid in Uruguay.

"We rekenen erop dat we in Colombia en Uruguay in 2025 op kruissnelheid komen", zegt Ramírez. Hij legt uit dat 30% van hun percelen in beide landen zich nog niet in de productieve fase bevinden (1 tot 3 jaar), terwijl 70% van de plantages gemiddelde tot hoge rendementen haalt.

"Omdat we nog volop bezig zijn met ons uitbreidingsplan in Colombia en Uruguay, overwegen we blauwe bessen alleen in Peru te telen", legt hij uit. In september vorig jaar kondigde het bedrijf nochtans aan te spelen met de gedachte om de blauwe bessenproductie ook in Colombia op te starten.

Tot september 2019 investeerde Camposol €70 mln in de drie landen waarin het actief is, vooral in Peru en Colombia. Ramírez kondigt eveneens aan dat het bedrijf plannen heeft te investeren in de teelt in Mexico en China.

Bron: elcomercio.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven