CitrusBR

Brazilië: voorraad sinaasappelsap stijgt 41,8%

Op 31 december 2019 werden de Braziliaanse sinaasappelsapvoorraden (FCOJ) vastgesteld op 854.000 ton, 41,8% meer dan een jaar geleden, zo meldt CitrusBR, de lokale vereniging van sinaasappelsapproducenten afgelopen dinsdag.

De grote toename van sinaasappelsapvoorraden is toe te schrijven aan de volumineuze oogst het afgelopen jaar in de staat Sao Paulo, dankzij het ‘on-year’, waar het gewas in de tweejarige teeltcyclus de meeste opbrengst geeft,” zei de vereniging. Het was het hoogste niveau van FCOJ voorraden in Brazilië, sinds 2014 's werelds grootste producent en exporteur van sinaasappelsap, toen de 1 mln ton werd overschreden.

CitrusBR raamt dat de wereldwijde voorraden van FCOJ van de geassocieerde bedrijven zoals Louis Dreyfus, Citrosuco en Cutrale, tegen 30 juni 413.00 ton zullen bereiken, vergeleken met 253.000 ton in 30 juni 2019. De wereldwijde voorraden zullen naar schatting halverwege het jaar ook de hoogste zijn sinds 2014.

Volgens cepea.esalq.usp.br hebben de zware regens die de staat São Paulo in de eerste twee weken van februari hebben getroffen, niet geleid tot verliezen in de sinaasappelboomgaarden, maar wel tot een daling van de verkoop en een belemmering van de werkzaamheden in de boomgaarden.

Het oogsttempo ligt zoals gebruikelijk in het eerste kwartaal van het jaar een stuk lager. Daarbij vertoont veel fruit dat in de eerste helft van de maand op de markt verkrijgbaar was, ongewenste kenmerken, zoals grotere afmetingen en dikke schil.

Volgens Fundecitrus (citrus belangenorganisatie) eindigt het binnenhalen van de huidige oogst in de Braziliaanse citrusgordel (São Paulo en Triângulo Mineiro), met gemiddeld 96% van het areaal voor alle variëteiten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven