Doosjes paprikapoeder voor de getroffen chauffeurs in Extremadura

Spaanse telers versperren snelweg in Almería, politie voert charges uit

De Spaanse telers zijn gisteren weer op straat gekomen om hun ongenoegen te uiten over de lage prijzen die ze krijgen voor hun producten. In de regio’s Andalusië en Extremadura werden een tiental wegen versperd.

In El Ejido, in het oosten van Andalusië, voerde de politie charges uit om de landbouwers te verhinderen versperringen op te werpen. Toch slaagden de demonstranten erin de snelweg ter hoogte van El Ejido in beide richtingen af te snijden. Ze gooiden voor de ogen van de ordediensten tomaten en komkommers op de weg en enkelen onder hen staken stapels plastic dozen in brand om zo de weg te versperren.

Het meest merkwaardige tafereel van de dag was dat van telers, of beter gezegd teelsters, die doosjes paprikapoeder, een typisch product uit het noorden van Extremadura, uitdeelden aan de door de blokkades getroffen chauffeurs om hen zo wat voor het ongemak te compenseren. Volgens de organisatoren namen bijna 4.000 landbouwers en 240 tractors deel aan de manifestaties op verschillende plaatsen in Extremadura.

De landbouworganisaties Asaja Extremadura, UPA-UCE Extremadura, APAG Extremadura Asaja en COAG hadden opgeroepen tot het protest dat gedurende de hele voormiddag plaatsvond op twaalf wegen met toestemming van de autoriteiten. "Vandaag, morgen en zoveel dagen als nodig zullen we demonstreren en onze stem laten horen", zei een van de loonarbeiders die zich bij de actie in de stad Badajoz had aangesloten.

Pepe Cruz van de organisatie UPA noemde het protest een succes. "We blijven strijdlustig tot we zien dat de regering van dit land de problemen eindelijk eens onder handen neemt. Telers en landbouwers houden het hoofd niet meer boven water. Wat we als landbouworganisatie echt niet kunnen toestaan, is dat Brussel op de koop toe nu ook de schaar zet in de subsidies."

 

Bron: 20minutos.es 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven