Iran gaat nieuwe sprinkhanenplaag strijdvaardig te lijf

Na de sprinkhanenplaag van 2019 te hebben overleefd, maakt Iran zich nu op om een nieuwe dreiging het hoofd te bieden: het land is er klaar voor om de zwermen sprinkhanen, die het zuiden van het land bedreigen, onder controle te houden.

Mohammad Reza Mir, een landbouwdeskundige in de Plantenbeschermingsorganisatie van Iran, zei dat de woestijnsprinkhanen van dezelfde soort zijn die Iran in januari 2019 overspoelden. De verwachting is dat er dit jaar minder sprinkhanen de landerijen zullen binnendringen: slechts 20-30% in vergelijking met januari 2019.

"Op dit moment hebben de zuidelijke provincies Hormozgan en Zuidoost-Sistan en Baluchestan te maken met de plaag op meer dan 2.000 hectare land," zei Mir. Hij zei daarbij dat de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) heeft voorspeld dat de zwermen in hun nieuwe migratiegolf ook de centrale provincie Kerman en het Jazmouriaanse merengebied, een landelijk bekken in het zuidoosten van Iran, zouden kunnen binnenvallen.

"We zijn goed uitgerust en bereid om deze plaag te bestrijden, we hebben voldoende gewasbeschermingsmiddelen op voorraad," zei Mir. Gezien de ervaringen in het bestrijden van sprinkhanen zou Iran in staat moeten zijn om de schade aan landerijen en boomgaarden tot een minimum te beperken, zei hij.

Bron: ecns.cn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven