Mangopromotie via livestream in China

De burgemeester van de Zuid-Chinese kustplaats Sanya heeft de afzet van lokale mango's een boost gegeven via een livestream op het online-shoppingplatform Taobao. 

"Dit zijn de beste mango's in Sanya en ik hoop dat iedereen ze koopt," zei de burgemeester in een poging de online afzet te bevorderen en de inkomsten van lokale mangotelers een extra impuls te geven. 

Met een areaal van ruim 20.000 hectare is de mango de belangrijkste exotische fruitsoort die in Sanya geteeld wordt. De stad verwacht dit jaar meer dan 500.000 ton mango's te oogsten. 

De burgemeester vertelt dat mango's uit Sanya doorgaans van februari tot juni verkrijgbaar zijn en dat is vier maanden eerder dan de mango's uit andere Chinese teeltgebieden. Sanya zet dagelijks bijna 3.000 ton mango's af. Naar verwachting zal de totale afzet eind deze maand al zo'n 75.000 ton bedragen. 

Volgens de website xinhuanet.com zit de uitbraak van het coronavirus de afzet van tuinbouwproducten zoals mango's sinds het Chinese Nieuwjaar flink in de weg. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven