Keelings koopt ananasplantage van 900 hectare in Costa Rica

Het Ierse familiebedrijf Keelings heeft bekendgemaakt dat het een ananasplantage van 900 hectare in Costa Rica heeft gekocht. Op de plantage 'Las Brisas' werken 460 mensen en bevindt zich een modern pakstation waar jaarlijks meer dan 24 mln ananassen worden verwerkt. Keelings heeft de afgelopen jaren met Las Brisas samengewerkt en teelt nu al ruim 12 maanden 'zero residue'- ananas. 

In de aankondiging laat het bedrijf weten dat de plantage de eerste ter wereld is die residuen-vrije ananas teelt en exporteert. 

De Costa Rican Pineapple Export Auditor (CANAPEP) kende recent nog de titel 'Number One Pineapple Farm in Costa Rica' toe aan Las Brisas voor haar duurzame teeltmethoden, hoge voedselveiligheidseisen en de zorg voor het welzijn van haar personeel.

Caroline Keeling, directeur van Keelings Fruits: "Deze overname stelt ons in staat om premium fruit te leveren. We zijn blij onze collega's van Las Brisas in de Keeling-familie te mogen verwelkomen. Wij delen hun waarden op het gebied van duurzaamheid evenals hun inzet voor de lokale gemeenschap." 

Las Brisas is de enige ananasplantage ter wereld met een Rain Forest Grade A-accreditatie. De ananas van Las Brisas zal worden afgezet op alle belangrijke markten in Europa en de Verenigde Staten. 

Het familiebedrijf heeft ook een joint venture met de Coista Ricaanse meloenteler Pura Vida. Het assortiment van het bedrijf omvat momenteel aardbeien, frambozen, blauwe bessen, bramen en appelen. Onlangs voegde Keelings ook paprika en sla aan haar aanbod toe, evenals bloemen en lelies. 

Het Keelings-hoofdkantoor is gevestigd in Dublin en het bedrijf heeft op al haar vestigingen in het VK en Europa zo'n 2.000 mensen in dienst. Momenteel werkt Keelings aan uitbreiding in Frankrijk. 

Bron: checkout.ie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven