'La Caverne'

Biologische stadstuinbouw in leegstaande parkeergarages

In Parijs, zoals in veel Europese steden, daalt het aantal auto's. Hierdoor staan een groot aantal ondergrondse parkeergarages leeg. Het project 'La Caverne' speelt hierop in en gebruikt deze ruimten voor de teelt van biologische groenten. Jean-Noël Gertz en Théo Champagnat van Cycloponics leveren sinds 2017 dagelijks 200 kilo biologische groenten aan de Parijse retail. In de Porte de la Chapelle hebben de twee een ondergronds gelegen stadsboerderij van 3.500 m2 ingericht.

Het was in Straatsburg dat Gertz voor het eerst op het idee kwam om gebruik te maken van ondergrondse locaties: "Er zijn daar overal bunkers. Ik ben begonnen met een ruimte van 150 m2. Maar de mensen in Straatsburg hadden er moeite mee om hun parkeerplaatsen op te geven."

Gertz en Champagnat richtten zich daarom op een project in Parijs, waar op dat moment lege parkeergarages waren gekraakt en crackdealers huishielden. Het is nu al meer dan twee jaar geleden dat 'crack plaats maakte voor bio' en er zijn zo'n vijftien banen gecreëerd.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven