Afdeling Internationale Handel werkte samen met Naylor Farms

Britse kolentelers krijgen groen licht in Maleisië

Kool uit Lincolnshire kan nu in Maleisië worden gegeten na een interventie van het Department for International Trade, wat voor  groententelers in het hele Verenigd Koninkrijk voordelen zou kunnen opleveren.

Het overheidsdepartement heeft met Naylor Farms gewerkt aan het vrijgeven van ongeveer 25.000 ronde kolen door de Quarantaine en Inspectiediensten van het land.

De telersgroep in de buurt van Spalding, Lincolnshire, is al sinds 1909 actief in de AGF-sector en heeft onlangs een driejarige overeenkomst gesloten om 10.800 ton van de groenten te exporteren. Maar vier ladingen werden aan de grens tegengehouden vanwege een maas in de regelgeving. Handelsfunctionarissen werkten samen met Naylor Farms om een tijdelijke goedkeuring te krijgen, zodat de import door kon gaan.

De Maleisische regering heeft ook een commissie gevormd om de regelgeving voor de import van levensmiddelen, waaronder die voor groenten, te herzien.

Minister van Handelsbeleid, Conor Burns: "Door het afschaffen van de bureaucratie kunnen we markten openen en nieuwe mogelijkheden creëren voor Britse bedrijven om hun producten over de hele wereld te verkopen."

"Het is geweldig nieuws dat we deze kolen zo snel hebben kunnen vrijgeven en ik hoop dat de Maleisische regering een permanente verandering in hun regelgeving zal doorvoeren, zodat de consumenten kunnen blijven genieten van Britse groenten."

Co-eigenaar Simon Naylor: "Ik wil het Department for International Trade bedanken voor hun hulp bij het importeren van onze producten naar Maleisië. Dit is niet alleen een stap voorwaarts geweest voor ons, maar ook voor andere bedrijven die hun producten naar Maleisië willen importeren, dus het is voor iedereen een win-win situatie."

De hulp maakt deel uit van het werk van het DIT om de barrières voor markttoegang tot belangrijke economieën over de hele wereld te verlagen, zodat het voor Britse bedrijven gemakkelijker wordt om internationaal handel te drijven. Dergelijke belemmeringen maken de Britse export minder concurrerend dan de lokaal geproduceerde producten en diensten. In sommige gevallen kunnen ze de import volledig verbieden.

Bron: express.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven