Japanse Guaves met nieuwe containertechnologie goed in VS afgeleverd

Daikin Reefer, een toonaangevende Japanse leverancier van koel- en klimaatbeheersingstoepassingen voor vrachtcontainers, had een primeur in januari: een eerste zending van Taiwanese guave werd met succes afgeleverd in de VS. 

Taiwan, ook wel het 'Fruit Kingdom' genoemd vanwege de ideale teeltomstandigheden voor een grote verscheidenheid aan tropisch fruit, is hiermee het eerste Aziatische land en het tweede in de wereld na Mexico, dat guave naar de VS mag exporteren. De grondslag hiervoor is de in oktober 2019 ondertekende handelsovereenkomst. Er is 10 jaar gewerkt aan deze overeenkomst, wat wel het nodige zegt over de strenge Amerikaanse sanitaire en fytosanitaire protocollen om te voorkomen dat ongewenst ongedierte, in dit geval fruitvlieg, het land binnenkomt.

De verzender koos het nieuwe Active CA-apparaat van Daikin Reefer om te voldoen aan het veeleisende quarantaineproces voor koudebehandeling, terwijl de optimale transportomstandigheden voor de guave behouden blijven.

De koudebehandeling, die internationaal wordt gebruikt om de verspreiding van fruitvlieg te voorkomen zonder dat er pesticiden nodig zijn, vereist dat de kernpulp van het fruit gedurende een bepaald aantal dagen tijdens het transport consistent onder een bepaalde temperatuur wordt gehouden. In het geval van Taiwanese guave is in de Amerikaanse regelgeving bepaald dat de kern van het fruit gedurende 17 opeenvolgende dagen onder 1 graad Celsius moet worden gehouden.

Bron: maritime-executive.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven