Universiteit van Purdue

Mobiele E-coli tester

Eén op de zes Amerikanen worden jaarlijks ziek als gevolg van door voedsel overgedragen ziekten. De Centers for Disease Control and Prevention schatten dat 48 mln mensen in de VS ziek worden als gevolg van één van de 31 bekende ziektewekkers, waaronder E.coli O157:H7, een zeer hardnekkige E.coli-variant. 

Onderzoekers van de Universiteit  van Purdue werken aan de ontwikkeling van nieuwe technologieën om de verspreiding van deze ziekteverwekkers te voorkomen die jaarlijks aan 3.000 mensen in de VS het leven kosten. Zo ontwikkelden zij een draagbaar apparaat dat in combinatie met smartphones en laptops kan worden gebruikt en waarmee de schadelijke E.coli-bacterie ter plaatse in voedsel kan worden gedetecteerd. 

De silicon photomultiplier (SiPM) kan worden gebruikt om  ziekteverwekkers op te sporen en maakt hiervoor gebruik van laag licht. Het team creëerde een elektrisch circuit met een versterker, comparator en micro-controller om de gegevens naar laptops en smartphones te verzenden via Bluetooth. Ze gebruikten 3D-printing om een draagbare houder voor de SiPM te vervaardigen. Het onderzoek werd gepubliceerd in het januari-nummer van Applied Optics. 

"Het is ons doel om een oplossing te ontwikkelen voor het snel, eenvoudig en kosteneffectief opsporen van ziekteverwekkers in voedsel," zegt onderzoeker Euiwon Bae. 

Het onderzoek werd gesubsidieerd door het Agrarisch Onderzoeksbureau van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (ARS) en het Center for Food Safety Engineering (CFSE). 

Bron: produceprocessing.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven