Voedingsmiddelen die flavonoïden bevatten, kunnen risico's op Alzheimer verminderen

Volgens een studie, die deze week in het tijdschrift Neurology is gepubliceerd, kan een antioxidant die in bijna alle groenten en fruit - en ook in thee - te vinden is, helpen om Alzheimer te voorkomen.

Deelnemers aan de studie, die gedurende 6 jaar voedingsmiddelen met het hoogste percentage flavonoïden consumeerden, hadden 48% minder kans om Alzheimer te ontwikkelen dan deelnemers die voedsel aten met het laagste percentage flavonoïden, zegt Thomas M. Holland, M.D., van Rush University, Chicago.

De bevindingen bleven zelfs na aanpassing voor genetische aanleg en demografische en leefstijlfactoren onveranderd, rapporteren de auteurs.

Flavonoïden worden gevonden in plantenpigmenten en ze staan bekend om hun gunstige effecten op de gezondheid, melden de onderzoekers. Uit de studie blijkt dat boerenkool, bonen, thee, spinazie en broccoli het meeste effect hebben, naast wijn, sinaasappelen, tomaten en appelen.

De resultaten suggereren dat het eten van meer groenten en fruit en het drinken van meer thee een "vrij goedkope en gemakkelijke manier is om Alzheimer te voorkomen," concludeert Holland.

Klik hier om de studieresultaten te bekijken.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven