Indiase premier Modi zal deelnemers toespreken

17 Nederlandse bedrijven nemen deel aan Global Potato Conclave in India

Zo'n 17 Nederlandse bedrijven uit de aardappelsector nemen deel aan het vierdaagse Global Potato Conclave dat deze week in Gandhinagar van start is gegaan. De Nederlandse delegatie wordt geleid door Siebe Schuur, landbouwattaché van de Nederlandse ambassade in India.

"De totale export van Nederlandse landbouwapparatuur heeft een waarde van bijna €10 mld bereikt en de export naar India bedraagt ongeveer €50 mln. De verwachting is dat dit cijfer de komende jaren zal verdubbelen," zei Schuur tijdens een briefing in Ahmedabad. 

Vorige week berichtte The Indian Express dat premier Marendra Modi de deelnemers via een videoconferentie toe zal spreken.

"Door onze bijdrage als partner aan dit evenement kunnen we er de nieuwste ontwikkelingen binnen de aardappelwaardeketen presenteren," zegt Amlan Bora, van het Netherlands Business Support Office in Ahmedabad. Nederland is wereldwijd toonaangevend op het gebied van de aardappelteelt, - export en -verwerking.  

Momenteel verwerkt India slechts 7% tot 8% van alle aardappelen die het produceert, terwijl in Nederland 70% van de totale productie wordt verwerkt. 

Bron: in.news.yahoo.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven