Zuid-Afrikaanse aardappelsector krijgt meer toegang tot HZPC ras Mondial

De Zuid-Afrikaanse aardappelsector zal profiteren van een overeenkomst, die onlangs door het Mededingingstribunaal is goedgekeurd. De overeenkomst is gesloten tussen de pootaardappelkweker HZPC Holland en Wesgrow Potatoes (Wesgrow), de voormalige exclusieve Zuid-Afrikaanse distributeur van het populaire aardappelras Mondial. De overeenkomst zal leiden tot meer concurrentie op de markt voor de teelt en levering van deze aardappelvariëteit. 

CompTrib maakte de schikkingsovereenkomst bekend, nadat de mededingingscommissie (CompCom) had geconcludeerd dat de exclusiviteit van de eerdere zakelijke regeling van de twee ondernemingen als concurrentiebeperkend kon worden beschouwd.

"HZPC en Wesgrow zeggen echter dat zij de Mededingingswet niet hebben overtreden en er is ook geen administratieve sanctie opgelegd. De bedrijven hebben nu verschillende toezeggingen gedaan waardoor zij andere Zuid-Afrikaanse professionele pootaardappeltelers toegang zullen geven tot de Mondial-variëteit en zij hun klanten niet zullen beperken bij het telen van deze  aardappelvariëteit."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven