Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Overaanbod frambozen Spanje en Marokko zorgde in najaar voor prijsdaling

De frambozenoogst in de Spaanse provincie Huelva lijdt onder het overaanbod op de Europese markten en de daaruit voortvloeiende prijsdaling, zo verklaarde Rafael Domínguez, manager van de telersvereniging Freshuelva, aan de nieuwsdienst Huelva Información. Hij gaf aan dat in de maanden november en december de productie met bijna 50% is gestegen, zowel in Huelva als in Marokko.

Volgens de manager van Freshuelva werd de grootste prijsdaling opgetekend in de laatste weken van 2019, zelfs in de kerstperiode, toen de Marokkaanse aanvoer op de Europese markten samenviel met die van Huelva.

Freshuelva heeft dan ook de situatie aangekaart bij het Spaanse ministerie van Landbouw om de EU te verzoeken maatregelen te nemen tegen de concurrentie van derde landen op de Europese markt. De telersvereniging vindt dat de EU een standpunt moet innemen en tot actie moet overgaan zoals het al voorheen heeft gedaan of doet voor andere tuinbouwproducten, zoals nu voor de teelt in de provincie Almería.

In 2019 waren de blauwe bessen eenzelfde lot beschoren, toen de oogst in Huelva op een verzadigde internationale markt terechtkwam. Ook toen lag het product van verschillende oorsprongslanden, onder andere Marokko, aan de basis van het probleem.

Bron: huelvainformacion.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven