"Ik zoek mijn eigen weg voor de avocado-export naar Duitsland"

Dit jaar hebben de avocado's in Oeganda een matig seizoen met een geringe oogst en een gematigde vraag. Een goed moment dus voor bedrijven om naar nieuwe, potentiële afzetmarkten te gaan kijken. Duitsland zou de volgende stap kunnen zijn voor Quincy Paul Luyinda van Luyinda Sons, een handelsfirma uit Oeganda.

"Het avocadoseizoen begint in februari/maart en we willen onze avocado's naar Europa sturen. In het bijzonder in Duitsland zoeken we momenteel naar partners", aldus Quincy. "Momenteel laten de hoeveelheden nog te wensen over en de vraag is ook relatief gering, aangezien we ons niet in het hoofdseizoen bevinden. De prijzen liggen iets hoger dan vorig jaar."

Avocado's zijn een interessant product voor de farmers in Oeganda, die normaal gesproken verschillende producten op hun grond telen om zich zo onder andere tegen oogstuitval te beschermen: "Naast de handel heb ik ook mijn eigen teeltbedrijf", vertelt Quincy, "Gezien de grote vraag overweeg ik om me bij de teelt volledig op avocado's te gaan concentreren." Nu legt hij echter eerst maar eens de basis voor de export van de populaire exoot. "Ik kreeg het idee toen een Zuid-Afrikaanse firma mij contacteerde die de avocado's naar België exporteert. Helaas waren de hoeveelheden die de firma nodig had te groot voor ons. Bovendien ging het niet om een opdracht voor de lange termijn. Daarom wil ik nu mijn eigen weg naar Europa vinden voor dit lucratieve product - want de vraag ernaar is nog steeds groot en groeit ook verder."

Avocado's zijn echter niet het enige product dat interessant zou kunnen zijn voor de Duitse markt: "We bieden veel verschillende groenten- en fruitsoorten aan en zouden deze graag naar Duitsland sturen als er behoefte aan is." De grootste concurrentie voor avocado's en andere exoten komt voor Quincy uit Zuid-Afrika en delen van Azië.

Voor meer informatie:
Quincy Paul Luyinda
LUYINDA SONS
+256-759 777 112
Paul@luyindasons.net  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven