Exporter Guide India – USDA

Hoge kwaliteit AGF-producten trend in India

In 2018 stonden noten (cashew, amandelen), appelen en dadels bovenaan de lijst van meest verkochte AGF-producten in India. Noten worden vooral vanuit Iran (pistache) en Chili (walnoten) geïmporteerd. Genoemde markten zijn nog steeds groeiende.

In India (1,33 mld inwoners) zal de vraag naar AGF-producten blijven groeien vanwege een toenemende bevolkingsgroei (50% is jonger dan 25 jaar), een groeiende middenklasse en een rappe urbanisatie. Kwaliteitsproducten staan meer en meer op het verlanglijstje van de rijkere klasse vanwege de populariteit van een gezondere levensstijl. De verwachting is dat India tegen 2025 uit zal groeien tot de derde grootste wereldeconomie (na China en de VS). Dit betekent een toenemende groei van import van voedsel en AGF-producten.


In 2018 was er een lichte daling van de import, maar de verwachting is dat dit in de komende jaren weer zal toenemen.

Ondanks deze positieve ontwikkelingen is de Indiase markt niet de meest eenvoudige om mee te handelen. Dit wordt o.a. veroorzaakt door hoge tarieven, uitdagende milieuregelgeving en veel concurrentie vanuit andere landen. Om een en ander meer toegankelijk te maken, heeft de USDA een gids opgesteld met daarin informatie op welke manier er het beste zaken kan worden gedaan in India. Daarin zijn ook de gebruiken van dit Oosterse land en opkomende trends beschreven.

Bron: Exporter Guide India


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven