Verenigd Koninkrijk ratificeert digitale vrachtbrief

Het Verenigd Koninkrijk ratificeert het e-CMR protocol, waarbij het nationale en internationale transport van en naar het Verenigd Koninkrijk gedaan kan worden met de digitale vrachtbrief. Dit bericht TransFollow. 

Het tekenen van het e-CMR protocol heeft al enige tijd op de agenda van het Verenigd Koninkrijk gestaan. Na een succesvol internationaal pilot project met het e-CMR platform TransFollow, de vervoerder Brian Yeardley Continental uit West Yorkshire, was de uiteindelijke ratificatie een kwestie van tijd. Door het tekenen van het protocol in december 2019 staat het Verenigd Koninkrijk nu officieel toe dat bij nationaal en internationaal vervoer gebruik kan worden gemaakt van de digitale vrachtbrief.Optimalisatie van de keten
Hoewel de gehele logistieke sector zich continu vooruit beweegt, heeft de digitalisering van de vrachtbrief lang op zich laten wachten. Het stelt de gebruikers in staat de inzichtelijkheid in de supply chain te verhogen voor alle betrokken partijen, maar ook om de gespendeerde tijd aan administratie en archivering van de documenten te verminderen. Dit leidt volgens Transfollow tot besparing van administratieve kosten en biedt verdere optimalisatie van de keten. 

24ste land
VK-gestationeerde bedrijven zijn volgens het bedrijf echter niet de enigen die profiteren van de ratificatie: “Na de ratificatie van het e-CMR protocol door Portugal in september is de Verenigd Koninkrijk het 24ste land dat tekent. Hierdoor wordt het gebied waarin de digitale vrachtbrief gebruikt mag worden, vergroot. Zo worden nieuwe belangrijke spelers aan het potentiële digitale netwerk toegevoegd. Internationale bedrijven, voornamelijk uit Nederland, die op dit moment als koplopers van het gebruik van de digitale vrachtbrief worden gezien, kunnen direct starten met het digitale transport naar dit laatst toegevoegde land”, legt Hans Lip, Internationale Sales Manager bij TransFollow, uit.

Daarnaast kunnen volgens het bedrijf de binnenlandse en buitenlandse gebruikers profiteren van eenvoudigere processen wanneer er grensoverschrijdend verkeer plaatsvindt binnen en buiten Europa. De e-CMR van TransFollow kan bijvoorbeeld gebruikt worden als bewijs voor intracommunautaire transporten om het nultarief op BTW toe te passen en andere administratieve risico’s bij internationaal transport.

Bron: TransFollow


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven