Bonduelle sluit jaar af met een omzet van € 2.777 mln in Spanje en Portugal

In een jaar waarin de conservengigant Bonduelle volop heeft ingezet op innovatie is het bedrijf erin geslaagd om zijn omzet in Spanje en Portugal met bijna 3% te verhogen. Aan het einde van het fiscale jaar op 30 juni 2019 bedroeg de omzet € 2.777,1 mln en boekte het bedrijf € 40 mln winst.

In 2019 heeft Bonduelle bio-suikermaïs gelanceerd, de 'Bio'-familie uitgebreid en erwten zonder toegevoegde suikers op de markt gebracht, een ongekend product tot nu toe op de Spaanse markt, zo legt Jorge Alonso uit, directeur marketing bij Bonduelle Iberia.

Bovendien past het bedrijf zich aan de nieuwe consumptiepatronen aan en is het ook begonnen met diepvriesproducten. Op die wijze wordt het assortiment groenten uitgebreid met nieuwe producten en andere manieren van consumptie.

In 2020 verwacht het bedrijf de lijn van de positieve resultaten door te trekken ondanks de concurrentie van conservengroenten onder huismerken en van verse producten en ondanks de politieke en economische onzekerheid.

“Het doel is ons marktaandeel te vergroten dankzij gedifferentieerde en milieuvriendelijke producten. Daarom is de afgelopen drie jaar het gewicht van innovatieve producten aanzienlijk toegenomen, met in 2019 reeds een aandeel 13% van de omzet”, verduidelijkt Jorge Alonso.

Volgens gegevens van Nielsen, is Bonduelle in Spanje aanwezig in 850.000 huishoudens en is het de onbetwiste leider in de categorie maïs met een marktaandeel van 22,4% en een groei van 3,6% in het afgelopen jaar. Voor erwten is dat respectievelijk 24% en 12%.

Het bedrijf werkt aan de uitbreiding van het assortiment met onder andere de introductie van groenten die nooit eerder in conserven op de markt werden gebracht zoals edamame bonen, spelt of een mengsel van granen en zaden.

"Bij Bonduelle staat het welzijn centraal door een heerlijk, gezond en eenvoudig dieet op basis van groenten die op een duurzame manier en met respect voor de natuur geteeld worden", besluit Jorge Alonso.

Bron: merca2.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven