Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Neele-Vat Logistics neemt Mainport Warehousing over

Neele-Vat Logistics heeft afgelopen vrijdag overeenstemming bereikt over de overname van Mainport Warehousing & Forwarding in Rotterdam. Met deze overname wil Neele-Vat zich voorbereiden op het nieuw te openen cross dock centrum in de Waalhaven. Hierdoor wil de onderneming intermodale transportstromen efficiënter kunnen uitvoeren.Mainport, met 20 medewerkers, blijft onder haar eigen naam binnen de Neele-Vat groep opereren. Het management blijft aan en de overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. Directeur Jos Lems blijft de vestiging aansturen na de overname. Eigenaar Henk van Esch doet wel een stap terug. Hij blijft verbonden als adviseur. "Ik was op zoek naar een betrouwbare partij voor de toekomst", laat Henk van Esch weten. "Hiermee wilde ik de continuïteit van mijn onderneming, ook voor de medewerkers, zeker te stellen. Neele-Vat kon die garanties bieden."

Win-win
Mainport is vooral sterk in het cross docken van continentale lading voor de short sea sector. De ligging in het hart van het short sea cluster maakt het een mooie versterking voor NeeleVat. Op de huidige locatie loopt het bedrijf tegen de capaciteitsgrenzen aan. Het nieuw te bouwen cross dock centrum door Neele-Vat biedt een mooie mogelijkheid om de groei ook in de toekomst door te zetten, aldus het bedrijf. Hiermee lijkt de integratie voor beide ondernemingen een echte win-win oplossing.

Aansluiting met rail 
"Door de overname van Mainport reduceren we aan- en afrij kilometers", reageert Cuno Vat. "Daardoor kunnen we efficiënter werken en CO2 reduceren. In de toekomst gaan we ook meer aansluiting zoeken met rail. Nu al hebben wij meerdere treinen per week naar Italië. Ook hier komt lading uit die geschikt is voor het cross dock centrum." De komende jaren wil Neele-Vat haar pan Europese transportnetwerk stevig laten groeien. Deze overname en de bijbehorende uitbreiding van de cross dock faciliteiten versterken volgens het bedrijf deze strategie.

Neele-Vat Logistics is een familiebedrijf met 900 medewerkers, 20 vestigingen in 10 landen, 256.000 m2 warehouse en een omzet van 300 miljoen euro.

Voor meer informatie:
Neele-Vat Logistics 
Marco Polostraat 2-14
3165 AL Rotterdam
T: +31 88 996 4000
E: [email protected]
W: www.neelevat.com

 

Publicatiedatum: