Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kenniscentrum voor wereldwijde paddenstoelensector

Mushroom Valley gaat Dutch Mushroom Center ontwikkelen

Afgelopen maandag vond de partnerbijeenkomst plaats van Mushroom Valley. Nu de eerste periode van drie jaar is verstreken stond een evaluatie op het programma en de te nemen vervolgstappen richting 2020. Belangrijk onderdeel hiervan is de realisatie van een Dutch Mushroom Center op de Brightlands Campus Greenport Venlo.

De kick-off in het eerste jaar, de Nationale Paddenstoelen Dag in het tweede jaar en het project “Word jij ook zo high van paddenstoelen?” op de internationale paddenstoelendagen in Den Bosch dit jaar hebben Mushroom Valley een bekend gezicht gegeven in de Nederlandse paddenstoelensector.

De inzet op zowel branding, educatie, innovatie, netwerk, big data als markt gaf de partners echter ook het gevoel dat er te weinig focus in de activiteiten is aangebracht, waardoor de betrokkenheid en zichtbaarheid weleens te wensen over liet. Na een intensieve discussie over de uit te zetten koers besloten de partners Mushroom Valley een vervolg te geven, terwijl ze de leerpunten van de afgelopen jaren meenemen.  

Dutch Mushroom Center
Mushroom Valley gaat zich doorontwikkelen tot het kenniscentrum voor de wereldwijde paddenstoelensector. Hiertoe gaat zij zich richten op opleiding voor de internationale champignonwereld en het realiseren van een Dutch Mushroom Center op de Brightlands Campus Greenport Venlo.

"De wereldwijde ontwikkelingen laten de champignonproductie snel groeien en onze partners vervullen daar een cruciale rol in", aldus Mushroom Valley. Jack Lemmen van GTL-Europe: “Door de snelle groei is er wereldwijd behoefte aan vakmensen in elk onderdeel van de keten. Opleiding is hetgeen wat ons allemaal verbindt, dus leg daar je focus op.”

Nieuwe kansen 
In samenwerking met Mushroom Office gaat Mushroom Valley de uitdaging aan om deze ambitie te realiseren. "Via onze nieuw ontwikkelde E-course Mushroom Signals Essentials als basis én de Mushroom Signals Extended voor de gevorderde (komend jaar gepubliceerd) wordt een steeds completere opleiding voor de nieuwe (internationale) vakmensen uitgerold", vertelt Mark den Ouden van Mushroom Office. "Deze opleidingen combineren met een live training met bedrijfsbezoeken in Nederland creëert nieuwe kansen voor de hoogstaande toeleveringsbedrijven. Samen met Mushroom Valley kunnen we snel het bereik in de champignonwereld vergroten, om daadwerkelijk iedereen te bereiken waar behoefte aan kennis is."

Magneet
De ontwikkeling van een Dutch Mushroom Center moet als een magneet gaan fungeren op de internationale wereld die daarmee moet worden verleid de kennis op de Brightlands op te doen. "Daarmee kan onze positie als Nederland-kennisland in deze gezonde en duurzame champignonsector versterkt en behouden worden. "Een fysiek Dutch Mushroom Center is een podium waarin gastronomie, educatie, promotie en nieuwe ontwikkelingen hand in hand gaan", aldus bedenker Jan Klerken van Scelta Mushrooms.

Podium
De Brightlands Campus Greenport Venlo staat in het teken van gezonde voeding en is met een leerstoel “Gezonde voeding voor de jeugd” en de Kids University for Cooking “Kokkerelli” een mooie voedingsbodem om de champignon een podium te geven.

Directeur Saskia Goetgeluk van de Brightlands Campus Greenport Venlo zegt enthousiast: “Het Dutch Mushroom Center is een prachtige ontwikkeling en past goed binnen de campus waarbij het draait om gezonde en veilige voeding. Het stimuleert niet alleen kennisontwikkeling en verspreiding, maar zal ook de regionale verbinding een positieve impuls geven.”

Ook gedeputeerde Hubert Mackus juicht de ontwikkeling toe: “De champignon is het voorbeeld van gezonde en duurzame voeding en dit cluster van ondernemers geeft zichtbaar inhoud aan de Brightlands gedachte van samenwerking.”

Voor meer informatie:
Jan Jansen
Kevin van Berlo
Mushroom Valley
E: janj@mushroomvalley.nl of kevin@mushroomvalley.nl 
T: 06-53842161  (Jan) 06-18484836  (Kevin)
W: https://www.mushroomvalley.nl/  

Publicatiedatum: