Bayreuther Fruchtgarten GmbH bedient allerlei soorten gastronomen

"De lokale gastronomie is in opkomst"

Voor de gastronomie is de kerstperiode meestal de belangrijkste tijd van het jaar. Ook voor de gespecialiseerde groothandelaren die deze restaurants en eetgelegenheden bevoorraden, is december dan ook een omzetrijke maand. Vanwege het beperkte aanbod aan verse producten uit eigen land moet het aanbod nu overal vandaan worden afgenomen. Dit stelt de handelaren soms voor grote uitdagingen, weet Marco Kübler, bedrijfseigenaar van Bayreuther Fruchtgarten GmbH.


Liyana en Marco Kübler runnen samen de groothandel.

Veldsla uit Italië
Nu in de winter wordt het grootste deel van de groenten uit het buitenland afgenomen. "Veldsla krijg ik nauwelijks aangeboden uit de regio, daarom wijken we overwegend uit op producten uit Italië of aanvullend ook uit België. Vergeleken bij de Duitse producten is de Italiaanse veldsla ook iets voordeligere. Belgische producten zijn vergeleken bij Italiaanse veldsla iets duurder", vertelt Marco.

Toenemende vraag naar groentenspecialiteiten
Naast de winterklassiekers winnen ook groentenklassiekers zoals Cima di Rapa uit Italië en Flower Sprouts uit Nederland de afgelopen jaren aan betekenis. Marco: "Inmiddels leveren we ook aan veel Aziatische keukens in de omgeving, bij hen wordt er minder op seizoensproducten gelet. Hier is er eerder continu vraag naar de standaardproducten - zoals vruchtgroenten - en rond kerst neemt de gevraagde hoeveelheid dan nogmaals toe."  


Cima di Rapa

Tonnen groenten uit het Knoblauchsland
Fruchtgarten Bayreuth GmbH bevindt zich in de directe omgeving van het Knoblauchsland, één van de belangrijkste teeltgebieden van Duitsland. Tijdens het hoofdseizoen van maart tot oktober worden daar in de kassen tonnen vruchtgroenten, sla en kruiden geoogst, waarvan een aanzienlijk deel naar de lokale handel gaat. "Vanaf het voorjaar proberen we zoveel mogelijk van onze inkopen bij lokale telers te doen. April/mei moet het complete productassortiment uit de regio verkrijgbaar zijn", zegt Marco over het seizoensverloop.


Flower Sprouts uit Nederland

Al sinds de oprichting van het bedrijf enkele jaren geleden heeft het management zich overwegend op de levering aan de gastronomie gespecialiseerd. "De gastronomie is een sector waarin continu naar nieuwe en verrassende dingen gezocht wordt. Het is onze opgave om de gastronomieklanten noviteiten tegen een eerlijke prijs aan te bieden. We ontwikkelen ons steeds meer tot een aanbieder van een compleet assortiment en bieden ook steeds meer verse convenienceproducten aan, zoals kant-en-klare salades en gesneden groenten, maar ook zuivelproducten en zeevruchten", aldus Marco.

Opwaartse trend in de gastronomie
Alles bij elkaar ziet Marco de toekomst van de lokale gastronomie bijzonder positief tegemoet: "De gastronomie is in opkomst in mijn ogen. De mensen in deze omgeving gaan graag uit eten, ook de jongere generatie. We hopen dat deze opwaartse trend ook de komende jaren aan zal houden."

Voor meer informatie: 
Fruchtgarten Bayreuth GmbH
GF: Marco Kübler
Bindlacher Str. 4
95448 Bayreuth
T: +49 (0)921 16 33 30 13
F: +49(0)921 16 39 29 03
E-mail: info@fruchtgarten-bayreuth.de  
www.fruchtgarten-bayreuth.de 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven