De rol van karela in kankeronderzoek uitgelegd

Recent onderzoek wijst erop dat de Aziatische fruitsoort karela, ofwel bittermeloen, mogelijk over kankerremmende eigenschappen beschikt. Het fruit lijkt een preventieve rol te kunnen spelen bij het ontstaan en de groei van kanker. 

Bittermeloen, dat bereid wordt als groente, kan volgens de universiteit van St Louis de groei van kankercellen voorkomen. Laboratoriumproeven met muizen hebben dit aangetoond. Het lijkt er dus op dat bittermeloen potentie heeft als alternatieve therapie ter aanvulling op traditionele kankerbehandelingen, zeggen de onderzoekers. 

“Alle onderzoeken met dieren leverden dezelfde resultaten op, namelijk dat de groei van tumoren met zo'n 50% werd verminderd," zegt Ratna Ray van de St Louis universiteit in Missouri. "De volgende stap zal bestaan uit een pilotonderzoek onder kankerpatiënten om te kunnen bepalen of bittermeloen geschikt is als aanvullende therapie op de bestaande behandelingen."

Voor Ray, die afstudeerde aan de universiteit van Calcutta en tijdens haar jeugd in India opgroeide met bittermeloen, was het feit dat bittermeloen wordt gebruikt als huismiddel tegen diabetes aanleiding voor een verder onderzoek naar deze fruitsoort.

Klik hier om het hele artikel te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven