Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Benoit Carreau, SICA Gerfruit:

"Goede vooruitzichten voor Franse appelen"

De appelmarkt is momenteel behoorlijk dynamisch. Overzeese bestemmingen als het Midden-Oosten en Zuid-Azië nemen veel volumes af,” legt commercieel directeur bij SICA Gerfruit en appelteler Benoit Carreau uit. “Op Europees niveau is de Duitse markt iets minder actief voor de Franse appelen omdat er nog enkele Duitse telers aanwezig zijn, maar dit aanbod wordt kleiner. Dit alles betekent voor de komende maanden dat er goede vooruitzichten voor de Franse appelen zijn. De binnenlandse markt is naar mijn mening in evenwicht.”

Een nieuwe biologisch ras
SICA Gerfruit heeft onlangs de eerste oogst voor het ras Swing Bio afgerond. Het is een nieuw exclusief biologisch ras dat in Frankrijk wordt geteeld. Benoit is blij met de eerste resultaten. “We hebben dit jaar 500 ton kunnen oogsten. Het ras wordt zowel in Frankrijk als in het buitenland afgezet. Verder zijn we op dit moment onder meer de afzet in Azië aan het ontwikkelen.”

Benoit legt uit dat de Swing-appelen altijd voorbestemd waren voor de biologische landbouw. “Het ras is van nature resistent tegen schurft en echte meeldauw en niet erg gevoelig voor bladluizen. Je kunt de appelen heel lang bewaren en ze kunnen tot eind juni verhandeld worden. ”De groep telers boekt bij dit project snel vooruitgang. De verschillende telers hebben meer dan 100 hectare in 3 jaar geplant. De Swing-appelen komen uit de bossen van Centraal-Azië.

Over SICA Gerfruit
SICA Gerfruit is een groep telers in de Loire-vallei. De groep teelt appelen op een oppervlakte van 850 hectare. De totale opbrengst is ongeveer 50.000 ton, verdeeld over ongeveer 20 verschillende rassen. De Gala blijft het meest geteelde ras. De groep biedt ook meer klassieke rassen als de Golden, de Granny en de Chanteclair. Daarnaast biedt de groep clubrassen zoals de Jazz en Envy. De appelen zijn vooral bekend onder het merk Mylord.

Alle Gerfruit-boomgaarden zijn ecologisch verantwoord en HEV gecertificeerd (niveau 3). Daarnaast is 85% van de boomgaarden als bijenvriendelijk gecertificeerd.

Voor meer informatie:
Benoit Carreau
SICA Gerfruit
Vaste telefoon: +33 (0)2 43 38 11 67
Mobiele telefoon: +33 (0)6 11 88 65 02
[email protected]
www.mylord.fr

Publicatiedatum: