Supermarkten vrezen miljoenenschade en tekorten na blokkeeracties

Supermarkten zetten zich schrap voor de mogelijke acties van Farmers Defence Force, bevestigen meerdere bronnen aan BNR. Die zouden aanstaande woensdag distributiecentra willen blokkeren.  Meerdere leveringen op woensdag aan supermarktfilialen zijn al geschrapt en dinsdag wordt extra geleverd. Ook bevestigen bronnen aan BNR dat retailers waar mogelijk extra voorraden aanleggen.

Uit correspondentie tussen een grote leverancier en een supermarktketen bericht BNR dat orders voor versproducten op woensdag al zijn afgezegd en dat er daarnaast extra aan supermarkten zal worden geleverd op dinsdag. Volgens BNR hebben supermarkten aan leveranciers gevraagd om deze week zo flexibel mogelijk te zijn met betrekking tot het kunnen leveren. De bevoorrading van versproducten is "problematisch", vertelt Kees-Willem Rademakers, docent en onderzoeker voedsellogistiek aan de Hogeschool van Amsterdam aan BNR. Hij verwacht een tekort aan deze producten. 

Beluister hier de hele aflevering van BNR Nieuwsradio. 

Het CBL bevestigt dit ook. De organisatie vreest bij een blokkade aanstaande woensdag voor een miljoenenschade voor retailers, lege schappen en uitverkochte producten voor consumenten. Daarom heeft het CBL vandaag een kort geding aangespannen tegen Farmers Defence Force. 

"Boeren willen bevoorrading niet blokkeren"
Tijdens het kort geding heeft de advocaat van de actiegroep de berichten over de blokkades van DC's "nepnieuws" genoemd. "De acties zijn niet gericht op blokkades”, zei hij in de rechtbank.  Distrifood meldt dat het volgens hem om "dynamische acties" acties gaat, waarvan de advocaat niet wilde zeggen wat ze precies inhouden . Wat wel duidelijk is, is dat de actievoerders van plek naar plek willen trekken en dat de actie op de supermarktbranche gericht is.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven