Kwart van de Britten heeft geen vertrouwen in bio-label

Uit een nieuw onderzoek is gebleken dat meer dan een kwart van de Britse klanten er "helemaal niet zeker van is" dat als biologisch gelabelde voeding ook daadwerkelijk volgens biologische tuinbouwmethoden geteeld is.

Hoewel het publiek meer milieuverantwoord winkelt, bestaat er blijkbaar een diep wantrouwen jegens labels. De resultaten waren het resultaat van een peiling onder 1.000 online shoppers die werd uitgevoerd door onderzoeksbureau Lloyds Register voor haar Food Trends rapport.

Bijna twee derde (61%) van de ondervraagden zei "redelijk " vertrouwen te hebben in de juistheid van het bio- label, 26,9% zei er "helemaal geen" vertrouwen in te hebben en 11,8% zei "groot" vertrouwen te hebben in de informatie op de labels.

Naast het wantrouwen ten aanzien van het bio-keurmerk verklaarde een op de vijf consumenten in het VK "er helemaal niet zeker van" of "zeer wantrouwig" te zijn over beweringen dat veganistische producten geen vlees bevatten.

Het rapport vermeldt: "Uit ons onderzoek is gebleken dat er bij het winkelend publiek een diepe argwaan bestaat over duurzame voedingsproducten. In een sector, die is gebaseerd op vertrouwen, geeft dit aan dat dit vertrouwen ondermijnd wordt. Dit betekent dat de certificeringsinstanties zich meer moeten inspannen om de consumenten voor te lichten over de rol van de certificering en over hetgeen waar hun logo voor staat."

Beschermd door de wet
Een woordvoerder van de Soil Association, de grootste Britse certificeerder van bio-voeding: "Het gebruik van het woord 'biologisch' op levensmiddelen of dranken is beschermd door de EU-wetgeving.

Wanneer een product als biologisch wordt gelabeld, wordt elke stap in de toeleveringsketen gecontroleerd en gecertificeerd door een erkende instantie. Dit betekent dat consumenten erop kunnen vertrouwen dat zij, wanneer ze een biologisch logo op de verpakking zien, zoals het groene EU-blad of het symbool van de Soil Association, een echt bio-product kopen dat op een duurzame, natuurvriendelijke manier en volgens de hoogste normen tot stand is gekomen."

Bron: wickedleeks.riverford.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven