Keniaanse avocadotelers krijgen bescherming tegen tussenhandelaren

De autoriteiten in de Keniaanse regio Murang'a werken aan een nieuwe wet om avocadotelers te beschermen tegen uitbuiting door tussenhandelaren. De wet zal medio volgend jaar in werking treden en zal tevens richtlijnen omvatten met betrekking tot de oogst en marketing van avocado's om de kwaliteit van het product beter te kunnen waarborgen. 

Gouverneur Mwangi wa Iria zegt dat exporteurs en andere belanghebbenden uit de sector betrokken zullen worden bij de formulering van de wet. 

De gouverneur benadrukte dat de nieuwe wet bedoeld is om te garanderen dat alleen fruit van goede kwaliteit de markt bereikt en om betere inkomsten voor telers te realiseren, die sinds jaren worden uitgebuit door handelaren. 57% van alle Keniaanse avocado's is afkomstig uit Murang'a. 

Het feit dat er onrijpe avocado's worden verhandeld, is een groot probleem voor de ontwikkeling van de export omdat internationale afnemers landen die onrijpe avocado's leveren, mijden. Mwangi voegt eraan toe dat de wet ook richtlijnen zal omvatten over de oogsten van avocado's en maatregelen tegen handelaren die telers overhalen om hun nog onrijpe fruit te verkopen. 

"Deze wet zal duidelijkheid geven wanneer de avocado's moeten worden geoogst waarmee we voorkomen dat er onrijp fruit op de markt komt. Dit is een probleem dat onze reputatie op internationale markten heeft geruïneerd," zei Mwangi aan kenyanews.go.ke.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven