Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Stefan Bosmans, Groothandel Michel nv

“Moeilijke mangomarkt door beperkte aanvoer en hoge prijzen”

Tholen – Bij Groothandel Michel is de rust wedergekeerd na een redelijk drukke Sinterklaasperiode. “We hebben heel wat mandarijnen en clementines verkocht in de afgelopen weken”, vertelt Stefan Bosmans. “Momenteel hebben we voldoende aanvoer van Spaans citrus, maar het is vrij moeilijk geweest. Er is dit jaar een stuk minder geplukt dan vorig jaar. De kwaliteit is daarentegen goed en de prijzen zijn vrij stabiel en liggen op een hoger niveau dan vorig jaar.”


Stefan Bosmans

“Binnen een week verwachten we dat de Kerstverkoop weer start en zal de vraag naar zachtfruit en exoten weer aantrekken. Traditioneel gezien is er veel vraag naar aardbeien, rode bessen en frambozen rond de feestdagen. We bieden jaarrond Belgische en Nederlandse aardbeien aan en we merken dat de vraag naar importaardbeien elk jaar terugloopt. De kwaliteit van de Belgische en Nederlandse aardbeien is opmerkelijk beter, dus verbaast het ons dan ook niet dat klanten liever deze aardbeien willen”, vervolgt Stefan.

“De vraag naar mango’s begint ook weer toe te nemen, maar de aanvoer is momenteel beperkt. We hebben op het moment mango’s uit Peru, maar deze markt is zeer lastig. De beperkte aanvoer vertaalt zich in hoge prijzen”, aldus Bosmans. “Hoewel de kerstperiode een vrij drukke periode is, is het niet meer zoals een aantal jaren geleden. We merken dat de consumenten meer bij de grootwarenhuizen shoppen dan bij de speciaalzaken en dat is jammer.”

Voor meer informatie:
Stefan Bosmans
Groothandel Michel nv
Werkhuizenkaai 22-23
Magazijn E123/124/129/130
1000 - Brussel
Tel: +32 (0)2 241 70 44
GSM: +32 (0) 474 339570
[email protected]