De Peruaanse citrussector vraagt om duidelijke spelregels

Peru is erin geslaagd zich naast China, Brazilië, India, Mexico, de Verenigde Staten en Spanje te plaatsen als belangrijke speler op de citrusmarkt. Luis Olivares, voorzitter van ProCitrus, kadert deze vooruitgang in de ontwikkeling van de Peruaanse land- en tuinbouwsector die twee decennia geleden een impuls kreeg met de Wet ter Promotie van de Land- en Tuinbouw. Maar hij is er van overtuigd dat er nog veel werk aan de winkel is.

De voorzitter van de telersvereniging legde uit dat om op de lange termijn te werken en nieuwe concepten zoals duurzame teelt te ontwikkelen, het noodzakelijk is om duidelijke spelregels te hebben. De fruitteelt is immers een werk van lange adem dat begint met de aanplant van de gewassen en pas na vier jaar z’n eerste vruchten afwerpt. Er is dus weinig ruimte voor risico’s zoals het ontbreken van een duidelijk normatief kader voor de sector.

“We hopen dat de Wet ter Promotie van de Land- en Tuinbouw verlengd wordt. De verlenging was eigenlijk al een feit, maar met de opschorting van de parlementaire activiteit heeft de uitvoerende macht de wet niet ondertekend. We hopen dat er zo snel mogelijk een noodbesluit wordt aangenomen zodat Peru verder kan gaan op de ingeslagen weg”, zei Luis Olivares.

Hij herinnerde er ook aan dat Peru, door zijn ligging op het zuidelijk halfrond, aantrekkelijk is voor investeerders uit het noordelijk halfrond, die hun productie jaarrond willen verzekeren om de consumentenmarkten non-stop te kunnen bedienen.

Bron: agraria.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven