Meer AGF-handel tussen Nederland en Sri Lanka

Naar aanleiding van een bezoek van Sri Lankaanse tuinbouwers verklaarde de Nederlandse ambassadeur in Sri Lanka en de Malediven, Tanja Gonggrijp, dat er plannen zijn om betere banden tussen de twee landen te creëren.

Gonggrijp was gastspreker op de 38e jaarlijkse algemene vergadering van de Lanka Fruit and Vegetable Producers, Processors, and Exporters Association van de Ceylon KvK.

"Nederland is betrokken geweest bij verschillende projecten in de tuinbouwsector in Sri Lanka. Op dit moment is een delegatie van Sri Lankaanse tuinbouwbedrijven en vertegenwoordigers van het moderniseringsproject voor de agrarische sector van het Ministerie van Primaire Sectoren in Nederland voor training."

"We hopen dat dit de banden zal versterken. We hopen hierop voort te bouwen voor de oprichting van Nederlandse partners voor de Tuinbouw. Wij willen deze groep oprichten met Nederlandse bedrijven die bereid zijn zich in te zetten voor betrokkenheid bij de Sri Lankaanse tuinbouwsector. We hopen voor de lange termijn zakenrelaties te kunnen creëren."

"De handel tussen onze landen is niet gestopt. De export van AGF van Sri Lanka naar Nederland heeft een waarde van ongeveer € 6,3 mln. Dit is voornamelijk exotisch fruit. De handel van Nederland naar Sri Lanka is klein met € 1,8 mln. Dit zijn over het algemeen aardappelen."

Ze riep de vereniging op om de schade van gewasbeschermingsmiddelen te verminderen. "De EU-landen hanteren zeer hoge normen op het gebied van voedingsveiligheid. Ze stellen beperkingen aan wat geïmporteerd kan worden. Het verminderen van gewasverbeteringsmiddelen is niet alleen belangrijk voor Sri Lankaanse consumenten, maar ook voor Sri Lankaanse bedrijven."

Bron: dailynews.lk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven