Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Hout behoudt zijn nobele nederigheid"

"Tegenwoordig is in heel Italiƫ op de televisie te zien dat de uiterwaarden van de rivier de Po onder water staan. En juist in die gebieden wordt de populier gekweekt om het hout te produceren dat voor onze kisten wordt gebruikt," zegt Maurizio Lodi, eigenaar van Lodi Imballaggi Ortofrutticoli.

"In een tijd waarin andere materialen terrein verliezen, behoudt hout zijn nobele nederigheid. We maken kisten van populieren die rechtstreeks op de uiterwaarden van de rivieren Po, Reno en Secchia groeien. We zijn niet zelfvoorzienend, maar we werken vanuit het perspectief van een circulaire economie waarin alles wordt hergebruikt."

Het bedrijf maakt deel uit van de Consorzio Rilegno en, eenmaal gebruikt, worden de kisten gerecycled om bijvoorbeeld meubels van te maken. "De oogstcyclus van populieren duurt 10 jaar. Eenmaal klaar, wordt de boom gekapt en vervolgens vervangen door een nieuwe. We zijn 15 jaar geleden begonnen en we blijven elk jaar de oude bomen vervangen."

Maurizio Lodi tijdens FuturPera

De inkt die wordt gebruikt is milieuvriendelijk en wordt alleen aan de buitenkant van de kisten gebruikt. "Sommige voordelen van hout ten opzichte van andere materialen zijn het feit dat het hygroscopisch is, waardoor de gewassen in de kist altijd droog blijven. Daarnaast zorgt het voor een goede beluchting van groenten en fruit en maakt het een gelijkmatige en algemene koeling in de koelcellen mogelijk", concludeert Lodi. 

"Het is goedkoop omdat het de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt. Het kost dus niet alleen minder dan andere soorten verpakkingen, maar de prestatie is ook hoger."

Voor meer informatie: 
Lodi srl
via Bondenese 71
44041 Buonacompra (Ferrara)
Tel.: +39 051/6842049
Email: [email protected]
Web: www.lodi-imballaggi.com 

Publicatiedatum: