Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Er zijn veel kleine avocado's op de markt

Dit jaar is onze avocadoteelt waarschijnlijk kleiner dan normaal,” zegt manager van Alcoaxarquia Frankrijk José Balaguer. “Het was heet tijdens de bloei, en net als bij citrus, heeft dit geleid tot kleinere volumes. Bovendien hebben we waarschijnlijk behoorlijk wat avocado's met een kleinere maat.”

Alcoaxarquia teelt biologisch exotisch fruit en citrus in Spanje en Peru.

Twee weken geleden heeft het in Spanje flink gestormd en vielen er veel avocado's uit de bomen. Volgens José heeft dit de markt een beetje dwarsgezeten. "Veel mensen verhandelen hun avocado's en er is een parallelle markt gecreëerd."

Alcoaxarquia verwacht voor dit jaar een volume van in totaal 9.000 ton avocado's, 4.000 ton ervan wordt geteeld in Spanje en de resterende 5.000 ton in Peru. Dankzij het feit dat de teelt in deze twee landen plaatsvindt, kan het bedrijf het hele jaar door avocado's aanbieden.

Alcoaxarquia biedt ook ander exotisch fruit aan. “We beginnen op dit moment met de eerste containers mango's vanuit Peru. Dit jaar zullen we de eerste zijn die mango's uit Peru in Frankrijk aanbieden, een week vóór de Nederlanders. ” Daarnaast zet het bedrijf 5.000 ton citrus af. “Er is een groot tekort aan die producten. In vergelijking met een normaal jaar lopen we een maand voor.”

Vestigingen in Perpignan
Deze zomer heeft Alcoaxarquia een vestiging voor logistieke zaken en een voor commerciële zaken geopend in Perpignan. “Vanuit Perpignan zullen we de handel in onze producten in heel Europa gaan ontwikkelen. Inmiddels is de eerste pallet naar Litouwen vertrokken,“ zegt José. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Malaga.

José voegt eraan toe dat de markt zich heeft ontwikkeld met een groeiende aantal vereisten waaraan het bedrijf zich uiteraard direct aanpast. In 2020 zal Alcoaxarquia volledig plasticvrij gaan werken.
“Om aan de vraag van consumenten van biologische producten te voldoen, hebben we voor onze verpakkingen alternatieven ontwikkeld. We hebben bijvoorbeeld tassen voor sinaasappelen ontworpen die volledig biologisch afbreekbaar zijn. ”

Behalve dat Alcoaxarquia het gebruik plastic aan het verminderen is, werkt het bedrijf aan certificeringen als Bio Suisse, Demeter en Spring. Laatstgenoemde is een GlobalGAP-certificering voor het beheer van grondwater voor irrigatie. "Het is bekend dat de avocadoteelt een groot waterverbruik kent en we proberen dit te verminderen.”

Alcoaxarquia werkt ook aan de Fair Trade- en Rainforest Alliance-certificeringen voor de avocado's uit Peru. "Wij zullen straks de enigen zijn die deze certificering voor avocado's hebben.”

Volgens José stellen de Fransen al veel eisen op het gebied van certificeringen, maar de Duitsers, Oostenrijkers en Scandinaviërs lopen nog meer voorop, vooral als het gaat om het verminderen van plastic.

Voor meer informatie:
Alcoaxarquia France
1255 rue de Madrid
66000 Perpignan
France
Mobiele telefoon: +33 602 18 01 67
Vaste telefoon: +33 449 04 00 20
[email protected]
www.alcoaxarquia.com/fr

Publicatiedatum: