Dr. Liu Ruihai, Cornell University

Onderzoek wijst uit dat uien risico op kanker kunnen verkleinen

Uien, die deel uit maken van de allium-familie, beschikken over een hoge voedingswaarde. Gele uien worden in de Verenigde Staten het meest geteeld maar in Amerikaanse supermarkten zijn ook rode en witte uien te krijgen. Uien zijn zowel rauw, gebakken of gedroogd te eten en staan erom bekend dat ze mensen aan het huilen maken. Dit is het gevolg van een enzymatische reactie waardoor een gas vrijkomt dat de traanklieren stimuleert.

Dr. Liu Ruihai, van de Cornell University, legt uit dat een voeding die rijk is aan groenten en fruit, en zo ook uien, de kans op het krijgen van chronische aandoeningen, zoals hartziekten, kanker en diabetes, verlaagt. 

Liu voegde eraan toe dat de fenolische verbindingen in uien als antioxidanten werken tegen vrije radicalen. Uit een onderzoek in het  Journal of Food Science and Technology is gebleken dat de buitenste laag van de ui de meeste antioxidanten bevat. Uien zijn een veelzijdige, goedkope groente die je kan helpen om aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit te komen. 

Voor een onderzoek in het Asia-Pacific Journal of Clinical Oncology uit 2019 werden 833 patiënten met darmkanker en 833 mensen zonder de ziekte vergeleken. De onderzoekers stelden vast dat mensen die regelmatig uien aten een 79% lager risico hadden op het krijgen van darmkanker. Deskundigen weten echter nog niet precies wat de exacte werking van bepaalde bestanddelen in uien is die het ontstaan van kanker remt. 

Bron: news.market.us


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven