Uien van een eeuw oud gevonden op de Zuidpool

De Nieuw-Zeelandse Antarctic Heritage Trust meldde op 22 november dat er op het eiland Ross in de Zuidelijke IJszee rode uien zijn gevonden die daar meer dan een eeuw geleden zijn achtergelaten in de Discovery-hut. De bollen, die duidelijk als uien te herkennen zijn, zijn niet gerot en vertonen ook geen tekenen van schimmel.

"Ze zijn gerimpeld en vervormd, maar ze zijn duidelijk herkenbaar. Aan hun roze tint zie je goed dat het om rode uien gaat!", zo valt er te lezen op de Facebookpost van de organisatie. Er is ook een foto van de vondst te zien.

De Discovery-hut is een houten schuilplaats gebouwd in 1902 door de Britse expeditie met dezelfde naam die onder leiding stond van Robert Falcon Scott. In het jaar 1916 werd de hut voor de laatste keer gebruikt door de leden van de mislukte Imperial Trans-Antarctic Expedition. De schuilplaats werd gerestaureerd in de jaren 60 en staat sinds 1987 onder toezicht van de Antarctic Heritage Trust, net als de andere hutten uit het tijdperk van de ontdekkingsreizen op de Zuidpool.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven