Eerste Colombiaanse Hass-avocado’s voor de Europese markt

Camposol heeft de eerste lading Hass-avocado's van Colombiaanse bodem naar de Europese markt verzonden. De container met 22 ton avocado's zet koers naar de haven van Rotterdam. De avocado’s zijn afkomstig van het Colombiaanse departement Risaralda dat zich profileert als een productiegebied voor de Hass-variëteit. Volgens Sigifredo Salazar, de gouverneur van Risaralda, beschikt het departement over 4.200 hectares Hass-plantages en over een logistiek centrum dat uitsluitend bestemd is voor dit fruit.

Camposol is in 2017 in Colombia neergestreken om er een project van 4.000 hectare Hass-avocado’s op te starten. In Risaralda vond het de ideale locatie om zijn hoofdkantoor te vestigen en een pakhuis te bouwen met een exportcapaciteit van ongeveer 150 containers per week.

“Vandaag melden we met trots dat de eerste lading Hass-avocado’s van Camposol Colombia de deur uit gaat. Deze eerste container met 22 ton avocado’s afkomstig van teeltbedrijven in Noord-Caldas en verpakt in ons pakhuis hier in Risaralda is op weg naar Europa, meer bepaald naar Nederland," zei Jorge Quijano, de manager van Camposol in Colombia.

Camposol stelt ongeveer 750 personen te werk in de tuinbouwsector in de koffieregio van Colombia, ook wel Eje Cafetero genoemd. Daarmee draagt het bij aan de opleiding, de inkomsten, de werkgelegenheid en de sociale bescherming van plattelandsgezinnen. Het bedrijf beschikt momenteel over 1.300 hectares Hass-avocado’s en is van plan die oppervlakte uit te breiden tot 4.000 hectare.

Bron: eje21.com.co


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven