NFO en WUR organiseren:

Kennisdag voor de fruitteelt op 28 november

Op donderdag 28 november vindt de Kennisdag voor de fruitteelt 2019 plaats. De organisatie is zoals elk jaar in handen van de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) en Wageningen University & Research (WUR). In het afwisselende programma is aandacht voor marktontwikkelingen, ondernemerschap en resultaten uit onderzoek.  

Programma
Na de opening bijt Klaas de Jager van The Greenery de spits af met een lezing over de meest recente resultaten van een praktijkdemonstratie van frambozen onder zonnepanelen, gevolgd door Peter Frans de Jong van WUR die de toepasbaarheid van technieken binnen Fruit 4.0 de revue laat passeren. In de derde lezing van dit eerste algemene blok gaat Bert Rijk van Aureaimaging in op het gebruik van data die met drones verzameld kunnen worden. Bovendien besteedt hij aandacht aan de eigendomsrechten van de data.

Gewasbeschermingsonderzoeker Marcel Wenneker (WUR) vertelt op de Kennisdag over de laatste resultaten uit het onderzoek over zwartvruchtrot. Karin Winkler (WUR) gaat in op vragen rond biodiversiteit. Het klimaat verandert en in Nederland is het afgelopen jaar warmer dan 40 graden Celsius geworden. Lars Wijen, adviseur bij Vlamings, legt daarom uit hoe een gewas reageert op hitte. Arie Pannekoek van St. Middelkoop & Zn zoomt in op voor- en nadelen van verschillende beregeningssystemen.

De inhoud van de lezing van NFO-voorzitter Gerard van den Anker over www.fruitvooruit.nl  houdt de NFO nog even stil tot op de Kennisdag zelf. Tipje van de sluier: het gaat om een samenwerking tussen NFO, handelspartijen en adviespartijen.

Bekijk hier het volledige programma.

Netwerken rondom de WUR infomarkt
Tussen de lezingenblokken door is er ruimte om de infostand van de WUR te bezoeken. De onderzoekers van WUR zijn aanwezig om de bezoekers bij te praten over de onderzoeksresultaten. Daarnaast is er tijd om te netwerken onder het genot van een hapje en een drankje. Na wat peilingen van vorig jaar is er dit jaar gekozen om de bedrijvenmarkt te vervangen voor sponsorschap. Een vijftiental bedrijven steunen deze dag als sponsor. The Greenery, OFH Hagelverzekering, Fruitboomkwekerij Morren en de Rabobank zijn hoofdsponsors. 

Datum en locatie
De Kennisdag voor de fruitteelt vindt plaats op donderdag 28 november. De deuren zijn open vanaf 13.00 uur. Het programma start om 14.00 uur en duurt tot ca. 21.30 uur. Tijdens de dag en na afloop is er voldoende gelegenheid om bij te praten met sectorgenoten. De Kennisdag voor de fruitteelt wordt dit jaar wederom gehouden bij Hotel Van der Valk (Laan van Westroijen 10 in Tiel).

Kosten & aanmelden
Bezoekers kunnen zich tot woensdag 27 november vooraf digitaal aanmelden via deze link. Met het geprinte ticket (of digitaal tonen op de mobiele telefoon) krijgt men direct toegang tot de zaal.

Voor alle NFO-leden, dus ook belangstellende leden (toeleveranciers en netwerk), geldt een tarief van € 30,- bij aanmelding. Kaarten aan de deur kosten € 35,-. Voor anderen geldt een tarief van € 95,- bij aanmelding voor 27 november. Kaarten aan de deur kosten voor niet-leden € 115,-. Het bedrag is inclusief koffie/thee en diner. Vooraf aanmelden is wenselijk in het kader van voedselverspilling. De entree is bij de ingang van de zalen (er kan gepind worden). Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen aanwezig.

Bron: NFO 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven