Duitse avocado-import in 10 jaar tijd vervijfvoudigd

Duitsland importeert momenteel vijf maal zoveel avocado's als tien jaar geleden. Dit blijkt uit een marktanalyse van het Federale Statistiekbureau. In 2018 importeerde Duitsland zo'n 94.000 ton avocado's. 

Ook de waarde van de avocado's die Duitsland importeert, is fors gegroeid: van €32 mln in 2008 naar €207 mln in 2018. Vorig jaar waren de meeste avocado's voor de Duitse markt afkomstig uit Peru (28.000 ton), Chili (16.000 ton) en Spanje (12.000 ton).  

Trend met keerzijde
De wereldwijde avocadoproductie werd vorig jaar op 5 mln ton geraamd en de waarde ervan op €8,4 mld. De toenemende populariteit van avocado's heeft echter ook een keerzijde. Voor de teelt van het fruit zijn namelijk enorme hoeveelheden water nodig. Om ongeveer 3 kilo avocado's te kunnen oogsten, is ruim 1.000 liter water nodig. Daarnaast worden in sommige landen bossen platgebrand om plaats te maken voor avocadoboomgaarden. 

Bovendien is het zo dat avocado's voornamelijk in Zuid-Amerika worden geteeld waardoor het fruit over grote afstanden naar de markten van bestemming moet worden verladen met een hoge CO2-uitstoot tot gevolg. 

Daar komt nog bij dat het Mexicaanse teeltgebied Michoacán, goed voor 80% van alle Mexicaanse avocado's (1,8 mln ton), wordt geterroriseerd door drugsbendes. 

 

Bron: biznes.interia.pl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven