Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wilf Whittle - James Hall & Co

"We bieden meer lokale AGF aan en zijn minder afhankelijk van import"

James Hall & Co, een bedrijf dat AGF aan meer dan 640 SPAR-winkels levert, heeft zijn aanbod aangepast door meer lokale producten in te kopen. "We leveren nu meer groenten en fruit van lokale telers en zijn minder afhankelijk van de import," legt fresh trading-manager Wilf Whittle uit. 

“Het is uiteraard niet altijd mogelijk om lokaal in te kopen maar door seizoensproducten aan te bieden, kunnen wij onze CO2-voetafdruk verkleinen, de toeleveringsketen verkorten en steunen we lokale telers. Lokaal geteelde seizoensproducten kunnen wat betreft de prijzen met import-AGF concurreren. We hebben goede banden met onze telers en consumenten zijn zich bewust van de hoge kwaliteit en waarde van lokaal geteelde groenten en fruit. 

James Hall & Co koopt zijn chilipepers in Lanchashire in, aardappelen in Ormskirk evenals nog vele andere producten, zoals selderij, waterkers, radijs, broccoli, koolraap, bloemkool en wortelen. Kruiden haalt het bedrijf uit Yorkshire en rode en witte uien uit Cambridgeshire. 

Wilf vertelt dat het bedrijf er ook naar streeft om de hoeveelheid plastic afval te verminderen. Onlangs moderniseerde James Hall & Co één van haar winkels in Birkdale Village, waar groenten en fruit nu los worden verkocht om het gebruik van overbodige plastic verpakkingsmaterialen terug te dringen. De groenten en fruit worden geleverd door lokale telers. 

De hevige neerslag en overstromingen in Groot-Brittannië hebben geleid tot een voortijdig einde van het Britse teeltseizoen. "Onze selderijleverancier verloor meer dan 300.000 selderijplanten als gevolg van de overstromingen. Vorig jaar was de situatie tegenovergesteld omdat het toen juist te droog was. Dit jaar kregen we vanaf augustus te maken met enorme neerslaghoeveelheden en nu kampen telers ook nog eens met onverwachte nachtvorst. Telers hebben dringend behoefte aan wat droger weer. We zijn overgestapt op de import van Spaanse sla, broccoli en bloemkool maar we kunnen nog wel pastinaak, aardappelen, wortelen en spruiten van Britse bodem leveren."

 

Voor meer informatie: 
Wilf Whittle
James Hall & Co
Tel: +44 1772 706666
Email: [email protected]  
www.jameshall.co.uk

Publicatiedatum: