Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ronald Hagenstein en Otto de Groot winnen Rotterdamse Ondernemersprijs

Otflow wint De Nieuwe Heldenprijs

Op maandag 18 november overhandigde wethouder Barbara Kathman De Nieuwe Heldenprijs aan de snelgroeiende startup Otflow. De ondernemers achter deze organisatie, Ronald Hagenstein en Otto de Groot, werden door de jury geprezen om het duurzame businessmodel. Otflow heeft in de afgelopen twee jaar meer dan 60.000.000 kilo vers fruit succesvol vervoerd door de innovatieve oplossing die zij ontwikkelden: Otflow.

In 2017 bedachten Ronald en Otto een tool om de luchtstroom in koelcontainers te optimaliseren om fruit zo lang mogelijk goed te houden. Vandaag de dag maken 45 klanten in 15 verschillende landen gebruik van deze innovatie. De organisatie richt zich niet alleen meer op fruit: andere markten, zoals groenten, planten- en bloembollentransport hebben de techniek van Otflow inmiddels ook ontdekt. “Wij zijn enorm vereerd dat wij ons de Nieuwste Helden van de Rotterdamse regio mogen noemen", vertelt mede-oprichter Ronald Hagenstein. "Ik ben er trots op Otflow te vertegenwoordigen en daarmee ons slimme product tegen voedselverspilling onder de aandacht te brengen."

Organisatie met een missie
De inzet om de bedrijfsmissie – minder voedselverspilling en minder financieel verlies – na te leven bleef niet alleen onopgemerkt in Rotterdam.  Eerder dit jaar behaalde Otflow een finaleplek in het programma Rabo Duurzame Innovatieprijs en een plek in de KVK Innovatie Top 100. Ook won de organisatie het Startup Funding Event, heeft Otflow een topcoach van NLGroeit en is de organisatie toegelaten bij Tekdelta en het internationaliseringsprogramma Globaliser. Dankzij deze initiatieven kan Otflow zich steeds verder ontwikkelen om wereldwijde voedselverspilling in de transport en scheepvaart tegen te gaan. 

Voor meer informatie:
Otflow
Goudsesingel 130 
3011 KD Rotterdam
T: 0031 6 53234536
M: [email protected] 
W: www.otflow.com  

Publicatiedatum: