Groentensnijbedrijf Kees van den Oord investeert in zonnepanelen en LED-verlichting

"Elf jaar nadat wij het stokje van onze vader over hebben mogen nemen bij groentensnijbedrijf Kees van den Oord BV, zijn wij nog steeds volop bezig met de nodige ontwikkelingen om het bedrijf anno 2019 nog modern en actueel te houden", aldus Frank van den Oord. 

Waar de laatste jaren de nodige veranderingen plaats vonden op het gebied van certificering, producten en wetgeving is er een specifieke ontwikkeling die in 2020 de aandacht krijgt.

"Het maatschappelijk verantwoord ondernemen is iets waar de afgelopen jaren flink in is geïnvesteerd bij Kees van den Oord BV. Deze investeringen moeten in 2020 terug te zien zijn in een duurzaam productiebedrijf wat zoveel mogelijk op groene energie draait en de uitstoot zo beperkt mogelijk wordt gehouden." 

"Om dit te realiseren, zijn er naast de fysieke investeringen ook bepaalde bedrijfsprocessen veranderd. Zo proberen we zoveel mogelijk met telers uit de regio te werken en hebben wij al ons transport in eigen beheer, dat sinds dit jaar bestaat uit een volledig wagenpark van auto’s die voldoen aan de Euro 6-normen", aldus Frank. 

Het energieverbruik is omlaag gebracht door de ruim 300 TL armaturen te laten vervangen door LED-verlichting en tevens is alle buitenverlichting van het pand vervangen door LED-verlichting.

Het grootste gedeelte van het energieverbruik is tegenwoordig gedekt door de ruim 900 zonnepanelen die op het gehele dak geïnstalleerd zijn.

"Al deze investeringen betekenen natuurlijk niet dat we nu stil gaan zitten. Voor ons houdt het vooral in dat we op de goede weg zijn en ons zoveel mogelijk moeten blijven moderniseren om elk jaar verantwoordt mooie producten op de markt te kunnen brengen", besluit Frank.

Voor meer informatie:
Frank van den Oord
Groentesnijbedrijf Kees van den Oord 
Haarstraat 42
5324 AP, Ammerzoden
073 – 599 23 42
info@keesvandenoord.nl  

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.