Medewerkers De Groot Fresh Group werden bedreigd

Lijst medewerkers fruithandel per ongeluk in onderzoeksdossier

In het onderzoek naar de dreiging richting de Gelderse fruitgroothandel De Groot Fresh Group uit Hedel is een lijst met personeelsgegevens terechtgekomen in het dossier. Daardoor hebben verdachten toegang gekregen tot deze lijst. 

Blunder
Het onderzoek startte in mei, toen het bedrijf bedreigd en afgeperst werd. Dit was afgelopen september ook te lezen op onze website. Na korte tijd werden er drie verdachten aangehouden. De personeelsgegevens van het bedrijf waren relevant in het onderzoek omdat ze nodig waren voor een dreigingsinschatting. Bij de vorming van het dossier hadden deze gegevens verwijderd moeten worden door de politie en het OM, maar dit is niet gebeurd. Daardoor hebben de verdachten de lijst in handen gekregen. Het OM betreurt dat dit gebeurd is.

De gegevens zijn, voor zover nu bekend, bekend bij drie verdachten, waarvan er twee nog in voorlopige hechtenis zitten. Het bedrijf en de medewerkers zijn geïnformeerd. Sinds de start van het onderzoek is er meerdere keren geanalyseerd of er direct gevaar was voor medewerkers van het bedrijf. Er zijn nooit aanwijzingen geweest dat er mensen direct gevaar liepen en ook nu is dat niet het geval, aldus het OM.

Bron: OM


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven