Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw: Florida-Beauty aardbeien uit Italië

"Dit jaar is ons experiment met het vroege aardbeienras Florida-Beauty van start gegaan in het Metaponto-gebied. Het is een ras dat is geselecteerd door de Universiteit van Florida en Viveros California, een toonaangevende Spaanse kweker, heeft de vermenigvuldigingslicentie", zegt Michele D'arino, agronoom bij Fe.Vi. Group, onderdeel van telersorganisatie O.P. Terre della Luce.

"Dit ras is ongeveer 15 dagen eerder dan Fortuna. De planten zijn rustieker, bezwijken minder snel en zijn geschikt voor teelt in substraat. De aardbeien zijn ronder en kleiner en de Brix-graad ligt rond de 7. Wat betreft de houdbaarheid en andere kenmerken kunnen we op dit moment niet veel zeggen, want dit is het eerste jaar dat het ras in onze regio wordt geteeld."

"Vijf telers kozen ervoor om Florida-Beauty te gaan telen waardoor er een totale oppervlakte van 8 hectare is ontstaan. De planten werden begin september verplant en de oogst is begin november van start gegaan en duurt tot eind februari. Het seizoen is vrij lang en piekt tussen december en januari. De aardbeien hebben een uitstekende textuur, smaak en aroma, die echter niet kunnen worden vergeleken met de Candonga-aardbeien."

"De prijzen vergelijkbaar zijn met die van de Fortuna-aardbeien omdat de kwaliteit vergelijkbaar is. Het gemiddelde is €11,- voor verpakkingen van 2 kg. We werken voornamelijk met de markten in Noord-Italië zoals Milaan, Treviso, Bologna, Rimini, Udine en Vicenza. De vraag is goed en het aanbod zal de komende weken toenemen. We zijn blij met het feit dat consumenten de voorkeur geven aan aardbeien uit Basilicata, ook al zijn ze aan de prijs", zegt transportmanager Maria Ferrara.

Publicatiedatum: