Tien landen openen flag ship stores op Tmall van Alibaba

Onlangs maakten maar liefst tien landen bekend een flag ship stores te openen op Tmall, het online-platform van Alibaba. Deze winkels willen profiteren van de toenemende vraag naar importproducten onder Chinezen. 

De tien landen, waaronder Thailand, Rusland, Mexico, Chili, Peru en Argentinië, tekenden deals voor het openen van een vlaggenschipwinkel op Tmall tijdens de tweede editie van de China International Import Expo (CIIE) in Shanghai, waarmee zij hopen met hun speciale productaanbod nog een graantje mee te kunnen pikken van het winkelfestijn op 11 november. 

Tijdens de tweede CIIE zullen 113 nieuwe merken voor het eerst een winkel op Tmall openen. Het voorbije halfjaar openden al meer dan 10.000 merken van over de hele wereld een winkel op Tmall om de Chinese consument te kunnen bereiken.

Alibaba, dat op 785 mln actieve mobiele gebruikers per maand kan rekenen, is één van de grootste platforms voor overzeese verkopers geworden voor het betreden van de Chinese markt. Tijdens de eerste CIIE vorig jaar kondigde Alibaba aan dat het de komende vijf jaar voor €181 mld aan producten in China zou importeren. Eind oktober had het bedrijf de gefaseerde doelstelling al met 23% overschreden. 

 

Bron: xinhuanet.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven