Spaanse teler Sevillana de Patates zet in op zoete aardappelen

Het in 1965 opgerichte aardappelteeltbedrijf Sevillana de Patates is marktleider op het gebied van vroege aardappelen en teelt jaarlijks zo'n 20 mln kilo. De helft hiervan wordt op de binnenlandse markt afgezet, onder meer aan grote retailketens. De andere helft wordt met name naar Duitsland en het Verenigd Koninkrijk geëxporteerd. 

Om haar aandeel op buitenlandse markten uit te breiden en haar internationale positie te versterken, is het bedrijf enkele jaren geleden gestart met de teelt van zoete aardappelen. Manager José Peláez zegt dat zijn bedrijf momenteel zo'n 2.000 ton zoete aardappelen teelt, met name van het ras Beauregard, dat het meest in trek is op de internationale markt. Het bedrijf teelt ook een Californisch ras dat uitsluitend bestemd is voor de binnenlandse markt. 

De zoete aardappelen worden in de provincie Cádiz geteeld wat de lokale gemeenschap in deze regio veel werkgelegenheid op heeft geleverd. Dit is vooral te danken aan de activiteiten van de coöperatie Frusana, die zich op dit moment de grootste producent van zoete aardappelen in Europa mag noemen met een volume van in totaal 24.000 ton. 

Peláez zegt dat zijn bedrijf ook de mogelijkheden onderzoekt om te investeren in faciliteiten en speciale verwerkingslijnen voor zoete aardappelen om haar klanten in de toekomst nog beter van dienst te kunnen zijn en de teelt verder op te schalen.  

Bron: sevilla.abc.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven