Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Tijdens de National Fruit Show in Kent

Jazz uitgeroepen tot 'smakelijkste appel van het VK'

Het Jazz-seizoen op het noordelijk halfrond is perfect van start gegaan tijdens de National Fruit Show waar het ras de eerste, tweede en derde prijs in de wacht sleepte in de categorie 'smakelijkste appel'. De winnende appel werd geteeld door Robert & Oliver Pascall van Clockhouse Farm. 

De Britse show, die al meer dan 80 jaar gehouden wordt, vond op 23 en 24 oktober in Delting plaats. Op de tweede plaats eindigde de Jazz-appel van Chandler en Dunn en de door Simon Bray geteelde Jazz appel kwam op de derde plaats. 

Clockhouse Farm is een vierde generatie familiebedrijf dat wordt gerund door vader en zoon Robert en Oliver Pascall. Het bedrijf beschikt over een areaal van 330 hectare in het graafschap Kent. In 2006 werden de eerste Jazz-bomen op Clockhouse farm aangeplant. Het bedrijf maakt gebruik van een precisie-irrigatiesysteem om de bomen van voldoende vocht en voedingstoffen te voorzien. Dit jaar deed het bedrijf voor het eerst met haar Jazz-appelen mee aan de National Fruit Show. 

Volgens jazzapple.com, betekent de winst dat Jazz haar eerste plaats behoudt na de afgelopen zeven jaar al vijf keer verkozen te zijn tot 'Smakelijkste Britse appel'.

Hierna zal Jazz een bezoek brengen aan Birmingham voor de wintereditie van de Good Food Show van de BBC, waar zo'n 100.000 consumenten de kans zullen krijgen om deze appel te proeven. Dit evenement is onderdeel van de marketingactiviteiten van Jazz. Zo werkte het merk onlangs ook met 14 foodbloggers samen aan een gratis te downloaden boek met recepten waarin de Jazz appelen op nieuwe, spannende manieren worden bereid. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven