De horeca wordt steeds belangrijker voor de Nederlandse economie, zo blijkt uit een analyse van KHN. Het aantal werkenden in de horeca (+30%) en de economische toegevoegde waarde (+61%) stegen sterker dan het gemiddelde van de Nederlandse economie. Ook het aantal traditionele horecazaken steeg: in de afgelopen tien jaar kwamen er 5000 horecazaken bij. Dat is er meer dan één per dag.
De groei van de horeca is vooral te merken door de komst van nieuwe eetgelegenheden. Tussen 2008 en 2018 kwamen er bijna 1000 restaurants en 3000 cafetaria’s, lunchrooms en andere eetgelegenheden bij. Ook het aantal hotels nam met 700 nieuwe bedrijven fors toe.
Bron: KNH

Abonneren
Vacatures
- Senior Ripening & Quality Assurance Manager - Breda
- Supply Chain Coördinator - Breda
- Commercieel medewerker
- Warehouse Supervisor
- Verenigingsmanager
- Keurmeester AGF
- Verkoper Duitsland
- Binnen-/buitendienst Salesmedewerker kamerplanten
- Internship: International Sales & Support
- Op zoek naar nieuwe uitdaging
"Tweetende AGF'ers"
Top 5 - gisteren
- Uienhandelaren blazen behoorlijk deuntje mee: mascotte, glossy en ongeëvenaarde exportcijfers
- Verleden, heden en toekomst op FruitMasters Telersdag
- Boris Johnson wint Britse verkiezingen met gigantische meerderheid
- Douane vindt cocaïne tussen mango’s, meloenen en bananen
- "Kleine aanvoer handgeschoonde spruiten drijft de prijs op"
Top 5 - afgelopen week
- Nieuw koelhuis en logisitiek centrum voor Kivits–Goes, VGK Cool Logistics en ERP op Nieuw Reijerwaard
- Spaanse teelt opnieuw getroffen door noodweer
- John van den Heuvel maakt documentaire over cocaïnesmokkel
- Harvest House-telers verwerken 3 miljoen kilo overtollige tomaten in blend, saus en soep
- Eigenaren De Groot krijgen opnieuw dreigberichten, verdachten blijven vastzitten
Top 5 - afgelopen maand
- “Nog één jaar van je pensioen verwijderd en dan word je er 10 procent op gekort”
- Twee slechte opbrengstseizoenen paprika's doen Quality Queen Sales de das om
- Nieuw koelhuis en logisitiek centrum voor Kivits–Goes, VGK Cool Logistics en ERP op Nieuw Reijerwaard
- Best Fresh neemt activa A.C. Hartman over
- Postuma AGF neemt activiteiten Apotheker over
Weer & verkeer
Economisch belang horeca groeit fors met 60% in 10 jaar
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2019-12-10 Steeds meer restaurants telen zelf groenten, fruit en kruiden
- 2019-12-09 Van kas tot bord: steeds meer zelfvoorzienende restaurants
- 2019-12-09 Kerstafzet nauwelijks merkbaar in de Noord-Duitse gastronomie
- 2019-12-04 Van Gelder sponsort Gault & Millau prijs voor Groentechef van het jaar 2020
- 2019-11-29 Dit jaar cressen, eetbare bloemen, mini-groenten en wilde bospaddenstoelen op het Kerstmenu
- 2019-11-29 Digitale saladebar Picadeli breidt uit in Frankrijk
- 2019-11-22 Horeca expo met een scheut AGF
- 2019-11-21 Sligro en KNVB blijven gezond assortiment in kantines stimuleren
- 2019-11-19 Deelnemers gezocht voor Veggie & Vegan Markt op Horecava 2020
- 2019-11-12 Wetenschapper laat studenten meer fruit eten dankzij twee “duwtjes”
- 2019-11-11 TeesT kondigt extra groentencursus aan
- 2019-11-08 Startup Order-Catch brengt online bestellingen samen
- 2019-11-04 Economisch belang horeca groeit fors met 60% in 10 jaar
- 2019-10-30 Restauranthouders verklappen waarom ze diepgevroren avocado in plaats van verse gebruikem
- 2019-10-29 Groentensommelier Guus Vredenburg verzorgt Umami Masterclas
- 2019-10-25 Kilo witte truffels kopen? Dat is dan €2900
- 2019-10-17 EPCAS chefs krijgen de smaak van het Westland
- 2019-10-14 Hotel in Kuala Lumpur creëert Durian Room
- 2019-10-14 Meer cava's en minder AGF op de Antwerpse markt
- 2019-10-11 Distributiecentrum Bidfood in Tilburg verhuist naar nieuw pand in Goirle