Nieuwe Amerikaanse hazelnoot heeft de markt gekraakt

Ben jij klaar voor PollyO?

Onderzoekers van de Oregon State University hebben een nieuwe hazelnoot, "PollyO" genaamd, geïntroduceerd. Deze bleek een ster onder de Amerikaanse hazelnoten te zijn.

Shawn Mehlenbacher, David Smith en Rebecca McCluskey brachten de hazelnoot 'PollyO' uit en vergeleken deze met de traditionele noten op de markt. PollyO' is een nieuwe hazelnootvariëteit van het Oregon State University Breeding Program met een hoge resistentie tegen meeldauw en een hoge opbrengst. De hazelnootbomen presteerden goed in de Oregon Willamette vallei en zijn aanbevolen voor andere gebieden met een vergelijkbaar klimaat. Bomen van 'PollyO' zijn nu verkrijgbaar bij verschillende kwekerijen in Oregon.

PollyO' werd op de markt gebracht als aanvulling op of alternatief voor de traditionele hazelnootrassen vanwege de hoge opbrengst en de kleine tot middelgrote omvang van de noten. Naast de hoge opbrengst en de vroege rijpheid is de kwaliteit van de noot bijzonder goed.

Een andere gunstige eigenschap van 'PollyO' is dat de vorm van de noot bijna rond is en zich goed leent voor sorteren en kraken. Het belangrijkste is dat proevers de kwaliteit van de noten geschikt achten voor gebruik in bakkerij- en chocoladeproducten en een hogere prijs waard zijn. Ook wordt de 'PollyO' in het assortiment van de grote chocoladefabrikanten opgenomen.

Bron: phys.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven