Demeter certificaat voor het Spaanse Agroponiente

Het uit Almería afkomstige Grupo Agroponiente,  dat zich inzet voor een duurzame productie, heeft het Demeter certificaat voor biodynamische landbouw verkregen voor het hele teelt- en handelsproces. Dit certificaat staat garant voor de biologische productie van het bedrijf. Hierdoor blijven reeds bestaande klanten aan het bedrijf gebonden  en wordt de interesse van nieuwe klanten opgewekt.  

Binnen het bedrijf is Diego Oller verantwoordelijk voor de biologische teelt. Hij merkte op: 'Deze certificering is een belangrijke vooruitgang. Het betekent niet alleen een erkenning van onze biodynamische productiewijze, maar ook een bewijs voor onze inzet voor biologische landbouw in zijn algemeenheid'.

De rode blokpaprika en de grote aubergine mogen het Demeter keurmerk voeren. Deze lijst zal komende maanden uitgebreid worden met nieuwe variëteiten. 

Volgens de directeur van Demeter in Duitsland is de biodynamische landbouw gebaseerd op het idee van samenwerking van  aarde, planten, dieren en mensen in de landbouw. Eén van de ideeën van R. Steiner is dat het teeltbedrijf als een opzichzelfstaand organisme gezien kan worden waar alle activiteiten, zowel het telen van planten als het fokken van dieren, met elkaar verbonden zijn. 

Bron: www.lavozdealmeria.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven